google-site-verification: google4de8d2c53f298c40.html
top of page

Perfil

Join date: 22 ago 2022

Sobre...

Als u op zoek bent naar een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u de keukenkraan in een camper vervangt zwarte kranen, volgen hier enkele handige tips. Zorg er eerst voor dat u de instructies zorgvuldig opvolgt, omdat deze enigszins kunnen variëren. Zorg er ook voor dat u op de hoogte bent van de verschillende soorten fittingen die uw RV-kraan nodig heeft. Dit maakt het veel gemakkelijker om de kraan later te vervangen, als deze weer kapot gaat.


Verbreek de verbindingen


In de eerste stap moet je de verbindingen loskoppelen die door de kraan lopen. Je hebt een waterpomptang en een emmer nodig. Zodra de oude kraan is losgekoppeld, kunt u deze opnieuw aansluiten met een nieuwe. Zorg ervoor dat u een slang aansluit wanneer u dit doet, omdat er nog steeds water uit de oude kan lekken. Nadat je de slangen hebt aangesloten, kun je de oude kraan vervangen.


Zodra je de nieuwe kraan hebt aangesloten, moet je de oude verwijderen. De kraan is meestal met twee grote moeren aan de gootsteen bevestigd. Verwijder deze moeren met je hand, of gebruik een emmer om water op te vangen dat eruit komt. Zorg ervoor dat u het water uitzet voordat u de kraan verwijdert en gebruik een emmer voor het water. Als u niet zeker bent van de juiste techniek, raadpleeg dan een professional.


Haal de oude kraan los


Vervolgens moet u de oude kraan loskoppelen. Als het nog steeds op de uitloop is aangesloten, verwijder dan de siliconen en verwijder vervolgens de bevestigingsschroeven van de gootsteen. Maak de kraan grondig schoon voordat u de nieuwe erin draait. Als het een vervanging is voor de oude, wikkel dan een stuk teflontape om de connector. Dit voorkomt lekkage en voorkomt dat de spoelbak doorzakt.


Koop een nieuwe


Als u de oude kraan niet kunt verwijderen, kunt u een nieuwe kopen bij een plaatselijke ijzerhandel. Een nieuwe zal moeilijker te installeren zijn, maar het zal het uiteindelijk waard zijn. Hoewel de tuit niet volledig mag worden verwijderd, kan deze worden vervangen door hetzelfde model. Met behulp van een wastafelsleutel kunt u de oude kraan verwijderen.


Het vervangen van de keukenkraan in een camper is niet moeilijk. Voordat u iets doet, moet u de invoeraansluitingen van de gootsteen loskoppelen. De aansluitingen zitten onder de spoelbak. Het is niet moeilijk om deze te verwijderen. Als je dit zelf doet, zorg er dan voor dat je een emmer, handschoenen en teflontape gebruikt om jezelf te beschermen tegen lekken. Dit is een belangrijke stap omdat er dan nog water uit de aansluiting zal lekken.


Zorg ervoor dat


Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de juiste kraan voor uw camper vindt. Zorg ervoor dat de kraan die u kiest past bij het type watervoorziening dat uw camper gebruikt. U kunt zelfs naar een adapter kijken als uw kraan niet compatibel is met de standaard woonopstelling. Het is belangrijk om de aanwijzingen van de fabrikant van de keukenkraan van uw nieuwe camper op te volgen. Zo voorkom je lekkages. Je kunt ook aan een loodgieter vragen of je de kraan moet vervangen, want dan weet je zeker dat hij goed wordt geïnstalleerd.

bottom of page